Vacanţa de vară

Updated: Apr 29, 2018

Cea mai lungă, cea mai frumoasă...


Dragi părinţi,

Se apropie vacanţa de vară! Vacanţele nu mai sunt cum erau, vacanţele petrecute de copii, la ţară, la bunici, toată ziua afară în aer liber, la joacă până se lăsa seara. În zilele noastre, copiii îşi petrec vacanţele tot la bunici, doar că tableta, telefonul, televizorul îi pot ţine pe copii mai mult în casă decât afară, dar şi separaţi de colectivitate. Este paradoxal faptul că nu îi lăsăm pe copii nesupravegheaţi, ceea ce este bine!!!, însă nu aplicăm nici un fel de parenting control sau cenzură pentru internet sau televizor.

Cu siguranta, aveţi o estimare despre cum va decurge vacanta copiilor: aţi stabilit perioada de concediu, aţi programat, în mare, ce vor face copiii între timp.

Totuşi, este foarte important să avem în vedere nevoile copilului, vârsta şi evoluţia acestuia.

Mediul în care acesta îşi petrece timpul, copiii şi persoanele cu care interacţionază vor contribui în mod esenţial la evoluţia acestuia. Prin urmare, alegeţi înţelept!!! Alegeţi ţinând cont de nevoile şi echilibrul copilului.

Doarece vacanţa de vară înseamnă trei luni, ne gândim că această perioadă este prea lungă

pentru a o petrece doar prin joacă şi relaxare. Temele de vacanţă sunt necesare? Părerile sunt împărţite. Indiferent de care parte vă situaţi, psihologii spun că trebuie să găsim un echilibru între relaxare, joacă şi activităţi. Cu siguranţă, creierul copilului are nevoie de

activitate susţinută, de la teme, citit până la jocuri de grup etc. Cu cât implicăm copilul

în activităţi cât mai diverse, cu atât îi lărgim orizontul de cunoaştere, îi mărim capacitatea de adaptare

Programarea si organizarea întregii vacante are cateva avantaje foarte mari:

  1. Copilul are teme de vacanţă? Nu le lăsaţi pe ultima sută de metri!

  2. Lectură de vacanţă? Absolut necesar. Citiţi împreună! Rugaţi copilul să vă povestească despre cartea pe care o citeşte.

  3. Copilul are prea mult timp liber? Acest timp trebuie fructificat. Chiar dacă este vacanţă, copilul poate să înveţe şi chiar trebuie. Învăţarea nu începe şi nu se termină cu şcoala. Învăţăm din viaţă şi pentru viaţă.


Prin urmare, taberele, şcolile de vară, cursurile pot fi foarte soluţii ideale pentru că oferă complexitatea activităţilor de care un copil are nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. Copilul este în creştere, creierul lui trebuie să rămână cât mai activ. Socializarea este extrem de importantă. Interacţiunea umană are o valoare inestimabilă, oferindu-le copiilor posibilitatea de a învăţa unii de la alţii, de a se reflecta unii în ceilalţi, de a-şi îmbunăţi inteligenţa emoţională.Echilibru dintre activitati si relaxare


Armonie, echilibru, calea de mijloc...

Probabil toţi credem că părerile noastre sunt adevăruri universale. Cu cât suntem mai

flexibili în abordarea vieţii şi realităţii, cu atât ne lărgim orizontul de învăţare. Această

perspectivă trebuie "predată" copiilor. Sunt părinţi care apreciază volumul mare de teme de vacanţă, alţii, dimpotrivă, îşi exprimă nemulţumirea faţă de învăţătoare.

Dacă timp de trei luni, copilul nu alocă timp lecturii, materiilor şcolare, ne putem aştepta ca începutul anului şcolar să fie foarte anevoios, cu o readaptare dificilă, care se va suprapune pe programul strict matinal şcolar.


Mişcarea în aer liber este sănatate curată!


Creşteţi copii activi, plini de energie şi bucurie, cu poftă de joacă şi de viată!

Cum eram noi, părinţii de acum, când eram copii? Eiiii! Alte vremuri!!!! Aţi observat?

Copiii noştri se plictisesc foarte repede. Paradoxal, în ciuda faptului că noi nu aveam atâtatea minunaţii de jucării, gadgeturi şi desene animate la televizor, nu ne plictiseam. Concluzia? Copilul trebuie îndrumat să se conecteze la sine, să se descopere pe sine, să îşi găsească propriile pasiuni, ori acest lucru se obţine prin eforturi personale. Cineva îi arată calea, dar el trebuie să păşească singur pe ea. Este bine să ajutăm copilul să devină o fiinţă sieşi suficientă.

Problema reală este că tehnologia ne-a acaparat şi pe noi, părinţii: vedem tot mai mulţi părinţi în parc cu copiii vorbind minute în şir la telefon. E important să ne conectăm la copil, să empatizăm, să ne bucurăm de bucuria lui, să fim prezenţi. Copilul preia modelul nostru. Dacă noi "stăm" pe telefon, va simţi să facă acelaşi lucru.

Prin urmare, prioritizaţi nevoile şi beneficiile copilului, indiferent de durata concediului

d-voastră! Alegeţi înţelept! Zi de zi învăţăm să fim părinţi. Mai buni...Bucuraţi-vă de vară, de soare!


Vacanţă minunată, tuturor, copii şi părinţi!

Cu gânduri bune,

Melania Socaciu
Politica de confidenţialitate

DATE DE CONTACT:

BRITANNIA STUDY HOUSE,

CLUJ-NAPOCA, STR. GALAXIEI, NR 1,

WWW.BRITANNIA.RO

britanniastudyhouse@gmail.com

0753849624

0756692154

  • Facebook - Grey Circle

Britannia gestionează datele personale în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor nr. 679/2016 în vigoare în Uniunea Europeană (GDPR). Mai multe informaţii aici.

PreparationCentre_WePrepareFor_Poster_WE

Copyright  ASOCIAŢIA BRITANNIA 2018, CIF 34868917